11 medalja na 4. utrci Kupa Republike Hrvatske za mlađe dobne uzraste

1-20210710_140213

Podijeli s prijateljima

10. srpnja, u Slavonskom Brodu, a u organizaciji KKK Olimpik je održano 4. kolo kupa Republike Hrvatske za mlađe dobne uzraste, na kojem su sudjelovali i sportaši Kajak kluba Belišće. Pod vodstvom Dejana Heđe i Roberte Arsenić nastupilo je ukupno 24 sportaša u kajacima jednosjedima i dvosjedima te u kanuu jednokleku.

Na ovoj utrci Belišćanski kajakaši osvojili su ukupno 11 medalja. Osim toga, medalje su osvojili i sudionici škole kajaka za svoj trud i uspješno odveslanu utrku.

I ovoga puta u kategoriji Mlađih kadeta u MK1 zaveslali su Ian Andraković, Teo Krznarić, Mihael Svrtan, David Grgić i Ivan Konstantinović. U finalnu utrku plasirali su se Ian Andraković i Teo Krznarić, te zauzeli peto i sedmo mjesto. Među Kadetima u jednosjedu nastupio je Leon Potočki te utrku završio četvrti.

Među Mlađim juniorima Kajak klub Belišće predstavljali su Filip Arsenić i Stjepan Vidošić. Filip je osvojio srebro , dok je Stjepan u cilj uveslao deveti.

Za kadetkinje u K1 veslale su Mia Stojaković, Paula Savić, Stefani Petriš i Sara Mikulić. Finalnu utrku izborila je Mia koja je završila šesta. Klara Čakalić u kategoriji Mlađe kadetkinje MK1 plasirala se u finale koje je završila kao peta. Mlađi kadeti veslali su i utrku MK2 te su posada Teo Krznarić i David Grgić dijelili treće mjesto s posadom KK Matija Ljubek, dok su Ian Andraković i Mihael Svrtan utrku završili peti.

U MK1 Škola kajaka djevojčice Maja Konstantinović utrku je završila sedma, a Ema Krznarić jedanaesta. Kategorija MK1 škola kajaka dječaci imala je tri predstavnika našeg kluba i to Teo Mikulić, Toni Heđa i Jakov Jeger. U finale su se plasirali Teo Mikulić i Toni Heđa te su u finalu završili četvrti odnosno šesti. Djevojčice u Školi kajaka u dvosjedu Maja Konstantinović i Ema Krznarić utrku su završile treće. U kategoriji najmlađih Škola kajaka dječaci MK2 Teo Mikulić i Toni Heđa završili su na petom mjestu.

U kajaku dvosjedu u kategoriji Kadetkinje Mia Stojaković i Paula Savić osvojile su broncu, a Stefani Petriš i Sara Mikulić utrku su završile šeste.

Kanuisti Kadeti u C1 Damjan Rold i Ivan Nađ okitili su se srebrom i broncom, a u ovoj kategoriji nastupili su i Luka Čakalić i Dominik Savić.

Mlađi juniori kanuisti u jednokleku Bruno Mesić i Jan Kukec utrku su i ovoga puta završili drugi i treći.

Sve utrke veslale su se na 500 metara. Sudjelovalo je 10 najboljih hrvatskih klubova s više od 170 mladih natjecatelja do 16 godina. Kao i uvijek, sportaši su imali podršku i pratnju roditelja.

Više vijesti