16 medalja na 2. utrci Kupa RH na Rabu

191933350_178163107560413_7718553296628003598_n

Podijeli s prijateljima

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sportsko turistički vikend je iza mladih sportaša Kajak kluba Belišće. U jutarnjim satima 28. svibnja, put pod noge prema Rabu uhvatilo je 24 sportaša i sportašica uz pratnju trenera Ivana Oreškovića i Tina Oreškovića te roditelja gdje su proveli tri dana. Povod ovog putovanja bila je 2. utrka Kupa RH čiji je domaćin bio Kajak klub Rab. Vrijeme je poslužilo pa su nakon puta sportaši i treneri proveli poslijepodne na kupanju i uživanju. Onaj teži, najbitniji, ali svakako zanimljivi dio uslijedio je drugog dana. 29. svibnja, natjecanje je započelo u 10 sati te se i ovoga puta veslalo na 500 metara u svim mlađim kategorijama od Škole kajaka do Juniora. Kajak klub belišće predstavilo je 24 kajakaša, kajakašica i kanuista. Ovoga puta Belišćani su se vratili kući sa 16 medalja. Natjecanje je započelo s kategorijom Mlađi kadeti MK1 i izlučnim utrkama u kojima us se u finale plasirali Ian Andraković, David Grgić i Teo Krznarić. Mihael Svrtan je ovu utrku završio peti, dok je Ivan Konstantinović bio osmi što nije bilo dovoljno za finalnu utrku. U finalu Ian Andraković završio je četvrti , Teo Krznarić sedmi, a David osmi. Nakon mlađih kadeta uslijedile su utrke kadeta među kojima je veslao i Leon Potočki te izborio finale u kojemu je utrku završio kao četvrto plasirani te mu je također medalja izmaknula pred nosom. Uslijedili su oni najmlađi veslači u kategoriji Škola kajaka dječaci MK2 te su predstavnici Kajak kluba Belišće Teo Mikulić i Toni Heđa doveslali do srebrne medalje. Među mlađim juniorima u kajaku jednosjedu iskušali su se Filip Arsenić i Stjepan Vidošić te su se oba plasirala u finalnu utrku, a Filip se okitio srebrom.

U izlučnim utrkama kajaka jednosjeda Kadetkinje nastupile su Paula Savić, Mia Stojaković, Sara Mikulić i Stefani Petriš. Finale je izborila Mia Stojaković te završila na sedmom mjestu. Kajak jednosjed među najmlađim sportašima u kategoriji Škola kajaka dječaci veslali su Toni Heđa, Jakov Jeger, Teo Mikulić te su u finalnoj utrci veslali Teo i Jakov . Teo Mikulić završio je utrku drugi i zaslužio srebrnu medalju dok je Jakov finalnu utrku odveslao kao deveti. U kajaku dvosjedu među mlađim kadetima nastupilo je dvije posade iz belišćanskog kluba. Ian Andraković i Mihael Svrtan u cilj su uveslali drugi te pokupili srebrne medalje, dok su istu utrku David Grgić i Teo Krznarić završili četvrti. U najmlađoj kategoriji među djevojčicama u MK 1 Škola kajaka Maja Konstantinović utrku je završila osma, dok je Ema Krznarić završila na dvanaestom mjestu. Belišćanski kanuisti mlađi juniori u kanuu jednokleku Bruno Mesić i Jan Kukec okitili su se zlatom odnosno srebrom. Srebro su u K2 Među kadetkinjama osvojile i Mia Stojaković i Paula Savić. Kanuisti Damjan Rold, Ivan Nađ, Dominik Savić i Luka Čakalić zaveslali su u jednokleku među kadetima, a Damjan Rold je zasluženo oko vrata stavio broncu. Klara Čakalić koja je predstavljala Kajak klub Belišće u kategoriji Mlađe kadetkinje MK1 plasirala se u finale, a utrku je završila četvrta. Brončanim medaljama u kategoriji Škola kajaka djevojčice MK2 okitile su se Maja Konstantinović i Ema Krznarić.

Nakon ručka koji je organizirao Kajak klub Rab i završenog natjecanja uslijedio je onaj zasluženi turistički dio. Naime, nakon iscrpnog prvog dijela dana sportaši su zaslužili kupanje do večernjih sati. Sponzor je velikodušno večerom počastio članove kluba, nakon čega je uslijedilo druženje.

Posljednjeg dana ovog trodnevnog putovanja Belišćani su iskoristili za šetnju otokom i turističkim razgledanjem, nakon čega je uslijedio put kući.

Čestitamo našim sportašima pred kojima su nove pripreme i pobjede. Već ovog vikenda, u nedjelju 6. lipnja, zasluženo četiri sportaša u pratnji trenera Ivana Oreškovića putuje na Pozivnu regatu Slavonski Kobaš 2021. Sljedećeg vikenda, u subotu 12. lipnja, u Petrinji će se održati 3. utrka Kupa RH na kojoj će zaveslati sve mlađe kategorije.

Više vijesti