20 letećih lampiona za našeg Matiju Ljubeka – naš idol i uzor

matija-ljubek-lampioni202016

Podijeli s prijateljima

Prije 20 godina na današnji dan u večernjim satima napustio nas je veliki sportaš, uzor, hrvatski olimpijac, legenda hrvatskog i svjetskog kajakaštva, naš Belišćanin i član Kajak kluba Belišće – Matija Ljubek – 22. studenog 1953.-11. listopada 2000.

Čovjek koji je svojom upornošću napravio do sada nedostižna postignuća. Čovjek koji je naš sportski idol, koji je proslavio Klub, Belišće i svoj narod.
Matija Ljubek zadužio nas je svojim postignućima da nikada ne odustanemo.

Večeras su na 20 obljetnicu Matijine smrti, članovi uprave Kluba, treneri, članovi sportaši, roditelji i simpatizeri njemu u čast u zrak pustili 20 letećih lampiona.

Matija Ljubek bio je najtrofejniji hrvatski kanuist i jedan od najuspješnijih hrvatskih sportaša uopće. Blistave trenutke karijere doživio je osvajanjem dvaju zlatnih te po jedne srebrne i brončane Olimpijske medalje, čime je zasluženo dobio titulu najuspješnijeg muškog hrvatskog olimpijca u pojedinačnim sportovima svih vremena.

Posmrtno je 2000. godine za životno djelo dobio Državnu nagradu za šport “Franjo Bučar”. Njegovo ime nosi nagrada za životno djelo Hrvatskog olimpijskog odbora: Nagrada HOO-a Matija Ljubek.

Neka mu je vječna hvala i slava!

Više vijesti