20 MEDALJA NA 5. UTRCI KUPA REPUBLIKE HRVATSKE ZA MLAĐE DOBNE UZRASTE

0109kajakaljmas2021

Podijeli s prijateljima

U Aljmašu je 28. kolovoza u organizaciji Kajak kanu kluba Aljmaš održano 5. kolo kupa Republike Hrvatske za mlađe dobne uzraste, na kojem su sudjelovali i sportaši Kajak kluba Belišće. Pod vodstvom trenera Ivana Oreškovića nastupilo je ukupno 23 sportaša u kajacima jednosjedima i dvosjedima te u kanuu jednokleku i dvokleku.

Na ovoj utrci Belišćanski kajakaši osvojili su ukupno 20 medalja. Osim toga, medalje su osvojili i sudionici škole kajaka za svoj trud i uspješno odveslanu utrku.

ŠKOLA KAJAKA

U MK1 škola kajaka djevojčice Maja Konstantinović utrku je završila osma, a Ema Krznarić četrnaesta. Kategorija MK1 škola kajaka dječaci imala je dva predstavnika našeg kluba i to Tea Mikulića i Tonia Heđu. U finale je Teo osvojio srebro, a Toni je utrku završio na petom mjestu.

Djevojčice u kategoriji škole kajaka u dvosjedu Maja Konstantinović i Ema Krznarić utrku su završile pete, dok su dječaci Teo Mikulić i Toni Heđa završili su na četvrtom mjestu.

Svi natjecatelji škole kajaka koji nisu osvojili medalje nagrađeni su medaljama za sudjelovanje.

MLAĐI KADETI I KADETKINJE

I ovoga puta u kategoriji Mlađih kadeta u MK1 zaveslali su Ian Andraković, Teo Krznarić, Mihael Svrtan, David Grgić i Ivan Konstantinović. U finalnu utrku plasirali su se Teo Krznarić i David Grgić te zauzeli sedmo i četvrto mjesto.

Klara Čakalić u kategoriji mlađe kadetkinje MK1 plasirala se u finale koje je završila kao četvrta. Mlađi kadeti veslali su i utrku MK2 te je posada Teo Krznarić i David Grgić osvojila brončane medalje , dok su Ian Andraković i Mihael Svrtan osvojili srebrne.

KADETI I KADETKINJE

Među kadetima u jednosjedu nastupio je Leon Potočki te je finalnu utrku završio četvrti.

Za kadetkinje u K1 veslale su Mia Stojaković, Paula Savić, Stefani Petriš i Sara Mikulić. Finalnu utrku izborila je Mia koja je završila na četvrtom mjestu. U kajaku dvosjedu u kategoriji kadetkinje Mia Stojaković i Paula Savić osvojile su srebro.

Kanuisti kadeti u C1 Damjan Rold, Dominik Savić i Luka Čakalić finalnu utrku su završili na četvrtom, petom i sedmom mjestu. U kategoriji kanuista u dvokleku Damjan Rold i Dominik Savić osvojili su srebrnu medalju.

MLAĐI JUNIORI

Među mlađim juniorima u kajaku Kajak klub Belišće predstavljali su Filip Arsenić, Šimun Petranović i Stjepan Vidošić. Filip je finalnoj utrci osvojio srebro, Šimun je završio četvrti dok je Stjepan u cilj uveslao deseti. U kajaku dvosjedu Filip Arsenić i Šimun Petranović osvojili su zlatne medalje.

Mlađi juniori kanuisti u jednokleku Bruno Mesić i Jan Kukec utrku su i ovoga puta završili drugi i treći.

ŠEST MEDALJA U REVIJALNIM UTRKAMA

U revijalnim utrkama C-1 juniori Bruno Mesić je osvojio srebro, a Jan Kukec broncu. Mlađi kadeti MK-2 mix Klara Čakalić i Ian Andraković osvojili su zlatnu medalju, Mlađi juniori K-2 u kombinaciji Antonela Orkić (Olimpik) i Filip Arsenić (Belišće) osvojili su zlatnu medalju, dok je Filip u kategoriji K-2 juniori veslao s Lukom Lipovcem i osvojio zlatnu medalju.

Sve utrke veslale su se na 500 metara. Sudjelovalo je 10 najboljih hrvatskih klubova s više od 170 mladih natjecatelja do 16 godina. Kao i uvijek, sportaši su imali podršku i pratnju roditelja.

Više vijesti