Uspješan završetak škole kajaka na bazenu Belišće

skolakajaka-BELISCE2024-12

Podijeli s prijateljima

Kajak klub Belišće s ponosom objavljuje uspješan završetak ovogodišnje škole kajaka na bazenu u Belišću. Program, koji je trajao nekoliko tjedana na gradskom bazenu, okupio je polaznike svih uzrasta.
Priznanje za savladavanje osnova kajakaštva zaslužili su Noa Kozari, Vita Jokić, Mila Jokić, Lili Kifer, ⁠Luka Brozičević, Leon Ranogajec, ⁠Filip Fekter, Edvard Kraljik, ⁠Darko Hajoš, Katrin Novak, Mia Kuhar, ⁠Nora Alošinac, Tomislav Varga i najmlađa šestogodišnja polaznica Lucija Andraković. Daljnja obuka će se odvijati u kontroliranim uvjetima na kajakaškom jezeru, te će na kraju sezone svi polaznici zaslužiti diplomu o položenoj školi kajaka.

Voditelj škole, iskusni trener Ivan Orešković, zajedno sa svojim pomoćnicima, osigurao je da svi sudionici steknu temeljne vještine kajakaštva. Polaznici su učili o tehnikama veslanja, sigurnosnim procedurama na vodi te razvijali fizičku spremu i timski duh. Treninzi su se odvijali u kontroliranim uvjetima bazena, što je omogućilo sigurno i postupno usvajanje novih znanja. Trener je svi polaznicima uručio priznanje o savladavanju osnova kajakaštva.

Škola je posebno bila popularna među mlađim sudionicima, koji su s oduševljenjem pristupali svakom treningu. Roditelji su također izrazili zadovoljstvo programom, naglašavajući važnost ovakvih aktivnosti za fizički i mentalni razvoj djece.

Osim tehničkih vještina, polaznici su imali priliku naučiti i o važnosti timske suradnje u ovom individualnom sportu, što je jedna od glavnih vrijednosti koje Kajak klub Belišće promovira.

Pohvalno je istaknuti i potporu lokalne zajednice i sponzora, te medijskih pokrovitelja koji su prepoznali važnost ovog projekta i omogućili uvjete i besplatno sudjelovanje za sve zainteresirane.

Za dodatnu promociju i poticaj mladima, održano je i uživo javljanje u program HRT-a u emisiju “Dobro jutro, Hrvatska”, gdje su gledatelji mogli saznati više o školi kajaka i njenim ciljevima.

Za sve one koji su propustili ovu priliku, iz kluba najavljuju nove termine škole kajaka u nadolazećim mjesecima te pozivaju sve zainteresirane da prate njihove objave na službenoj web i Facebook stranici kluba.

Više informacija o školi kajaka, terminima i uvjetima prijave možete pronaći na službenoj web stranici Kajak kluba Belišće. te pozivom na 098 950 48 30.

Daljnja obuka i razvoj

Daljnja obuka se odvija u kontroliranim uvjetima na kajakaškom jezeru, a polaznici škole kajaka moći će već ove godine nastupiti na Kupu RH, no sve ovisi o spremnosti pojedinog člana. Na kraju sezone će klub održati polaganje škole kajaka, a svi polaznici koji ju uspješno završe bit će pozvani na sva natjecanja koja nam predstoje. Detaljne informacije roditelji mogu dobiti kontaktom glavnog trener Ivana Oreškovića putem Viber ili WhatsApp te pozivom na 098 950 48 30.

Ako ste zakasnili s prijavom djeteta, informacije možete dobiti kontaktom glavnog trener Ivana Orešković putem Viber ili WhatsApp te pozivom na 098 950 48 30.

Kajakaško jezero Belišće

Više vijesti