Filip Arsenić, Bruno Mesić i Jan Kukec reprezentativci Hrvatske na Olimpijskim nadama

kukec-mesic-arsenic

Podijeli s prijateljima

Tri člana našeg kluba odlaze na prestižno natjecanje “Olpimpijske nade” koje će se održati u češkim Račicama od 10. do 12. rujna, a na put kreću u četvrtak.

Filip Arsenić, Bruno Mesić i Jan Kukec zaslužili su povjerenje i dobili poziv za nastup u Hrvatskoj reprezentaciji.

Filip Arsenić

Filip Arsenić će osim u jednosjedu nastupiti i u dvosjedu sa svojim sportskim rivalom, ali i prijateljem – Lukom Lipovcem iz KKK Olimpik. Mladi dvojac održavao je pripreme zajedno, dio u Belišću, a dio u Slavonskom Brodu.

– Na Državnom prvenstvu u Zagrebu postigao sam potrebne norme i na Olimpijskim nadama se natječem u jednosjedu na 200m, te s Lukom Lipovcem u dvosjedu na 500m i 1000m. Od 07.08. do 16.08. Luka je boravio kod mene u Belišću, a trenirali smo pod vodstvom trenera Ivice Sopeka – dnevno dva treninga na vodi plus trening teretana/trčanje. Od 16.08. do 5.kola Kupa RH u Aljmašu nastavili smo pripreme u Slavonskom Brodu u Kajak klubu Olimpik pod vodstvom trenera Miroslava Lipovca. U Slavonskom Brodu sam boravio u Lukinoj kući. Osim s brojnih natjecanja, Luku sam dobro upoznao zadnje dvije godine na pripremama reprezentacije gdje redovito dijelimo sobu, cimeri smo. Njegovi roditelji su me jako lijepo ugostili i stvarno se potrudili da se cijelo vrijeme ugodno i dobrodošlo osjećam. Kajak klub Olimpik je lijepo izgrađen i odlično opremljen klub u kojem sam se vrlo ugodno osjećao. Velika čast mi je bila biti na treningu s Antunom i Milicom Novaković. Svi u klubu su me lijepo prihvatili i dobro smo se družili. I tamo smo ozbiljno trenirali i sve je bilo podređeno pripremama za Olimpijske nade. Olimpijske nade su svjetsko juniorsko prvenstvo do 17 godina. Radujem se sudjelovanju na takvom natjecanju, to će biti veliko iskustvo za mene i motivacija za buduće uspjehe. Želio bih odveslati svaku trku što bolje, bez obzira na plasman, poručio je Filip.

Bruno Mesić

Bruno Mesić ostvario je značajne rezultate na državnoj razini posljednjih nekoliko godina. Samo ove godine je u tri discipline viceprvak Hrvatske na 1000, 500 i 200 metara na državnom prvenstvu, a s Janom Kukecom u dvokleku je prvak RH, dok je u ukupnom rezultatu Kupa RH najbolji – zlatni. Ove godine je zasluženo osvojio više od deset medalja.

– Iznimna mi je čast sudjelovati na ovom natjecanju jer je u svijetu kajaka poznato kao neslužbeno svjetsko prvenstvo. Ovo natjecanje je zapravo vrhunac uspješne sezone. Same pripreme su počele još u travnju na pripremama mlade reprezentacije Hrvatske u Zagrebu. Nakon toga smo nastavili trenirati na staroj Dravi. Moram priznati da su pripreme bile zahtjevne, a ponekad i iscrpne. Trenirali smo često i po dva puta dnevno, tako da je iziskivalo puno vremena i truda. Osim samih treninga, tijekom sezone sam se natjecao na državnom prvenstvu Republike Hrvatske i na utrkama Kupa RH, što je zapravo isto svojevrsna priprema za regatu, rekao je Bruno.

– Zapravo prvi put sudjelujem na jednom svjetskom natjecanju. Vjerujem da ću poslije imati bolji dojam. Svakako se veselim što ću vidjeti konkurenciju moga uzrasta iz cijelog svijeta. Bit će zanimljivo razmijeniti iskustva i ćuti možda i pokoji savjet od kolega. U svakom slučaju, mislim da će mi ovo biti odskočna daska za daljnje planove i ciljeve. Planiram i dalje trenirati istim intenzitetom, pa možda čak i većim. Volio bih ići na još više međunarodnih natjecanja, a u konačnici možda i na Olimpijske igre jednog dana. Ovom prilikom bih se želio zahvaliti svom klubu Kajak klub „Belišće“ na iznimnoj podršci i potpori u dosadašnjem radu, a posebno se zahvaljujem svom treneru Ivanu Oreškoviću, zaključio je Bruno Mesić.

Jan Kukec

I Jan Kukec je ostvario značajne rezultate na državnoj razini posljednjih nekoliko godina. Samo ove godine je u tri discipline brončani na 1000, 500 i 200 metara na državnom prvenstvu, a s Brunom Mesićem u dvokleku je prvak RH, dok je u ukupnom rezultatu Kupa RH brončani.

– Veslanjem se bavim već 3 godine. Zajedno s prijateljem Brunom Mesićem nastupao sam na Državnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu te smo u kategoriji C2 na 200m, 500m i 1000m osvojili zlatne medalje u vrlo teškoj konkurenciji. Nastup i rezultati na državnom prvenstvu osigurali su mi poziv na međunarodno natjecanje Olimpijske nade. Osim u jednokleku, nastupat ću u kategoriji C2 zajedno s Brunom Mesićem i pokušati ostvariti što bolje rezultate u međunarodnoj konkurenciji. Ovo natjecanje, koje se smatra i neslužbenim svjetskim prvenstvom juniora, smatram velikom nagradom za sav trud koji sam uložio u protekle 3 godine kroz teške treninge, pripreme i razna natjecanja. No, također me i obvezuje da na što bolji način predstavim našu zemlju i klub i daje mi vjeru da ću s još većim zalaganjem i još jačim treniranjem u budućnosti ostvariti svoj san i san svakog kajakaša i kanuista, a to je nastup na Olimpijskim igrama, poručio je Jan Kukec.

Pred dečkima je blistava budućnost u natjecateljskim čamcima. Naravno, našim dečkima prije svega želimo sretan put, ali svakako im želimo i odlične plasmane. Zaslužili su.

Više vijesti