Ispred Kajak kluba Belišće 24 sportaša na 3. utrci Kupa RH – Hrvatska kajakaška liga

Podijeli s prijateljima

12. lipnja u Petrinji održala se 3. utrka Kupa RH – Hrvatska kajakaška liga za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore na kojoj su sudjelovali i sportaši Kajak kluba Belišće. Pod vodstvom trenera Ivana Oreškovića nastupilo je ukupno 24 sportaša u kajacima jednosjedima i dvosjedima te u kanuu jednokleku.

Na ovoj utrci Belišćanski kajakaši osvojili su ukupno 9 medalja. Osim toga medalje su osvojili i sudionici škole kajaka za svoj trud i uspješno odveslanu utrku.

Među mlađim kadetima u finale su se plasirali Ian Andraković, Teo Krznarić i David Grgić, a u izlučnim utrkama još su zaveslali i Ivan Konstantinović te Mihael Svrtan. U finalnoj utrci mlađi kadeti nisu se plasirali među prva tri koji su uveslali u cilj. Za kadete u K1 veslao je Leon Potočki i plasirao se u finalnu utrku u kojoj je osvojio brončanu medalju.

Među najmlađim predstavnicima u školi kajaka dječaci u MK2 Belišćanski klub predstavljali su Teo Mikulić i Toni Heđa koji su u cilj uveslali drugi te osvojili srebrne medalje, u istoj kategoriji među djevojčicama zaveslale su Maja Konstantinović i Ema Krznarić te su u cilj uveslale četvrte. Stjepan Vidošić i Filip Arsenić i ovoga puta u kategoriji Mlađi juniori veslali su K1 te se Filip Okitio srebrnom medaljom, dok je Stjepan utrku završio deveti.

Među kadetkinjama Kajak klub Belišće predstavljale su Mia Stojaković, Stefani Petriš, Paula Savić i Sara Mikulić. U finalnu utrku plasirala se Stefani koja je završila na osmom mjestu. Klara Čakalić, mlađa kadetkinja u MK 1, odveslala je izlučnu utrku i kao prva plasirala se u finalnu u kojoj je zauzela peto mjesto. U kajaku dvosjedu među mlađim kadetima srebrnim medaljama okitili su se Ian Andraković i Mihael Svrtan , dok su Teo Krznarić i David Grgić završili utrku četvrti. Dvije posade predstavljale su Belišćanski klub u kategoriji K2 Kadetkinje. Mia Stojaković i Paula Savić te Stefani Petriš i Sara Mikulić te niti jedna posada nije bila među prve tri.

U MK1 Škola kajaka djevojčice veslale su Ema Krznarić i Maja Konstantinović te završile deseta i osma. U istoj kategoriji među dječacima zaveslali su Teo Mikulić, Jakov Jeger i Toni Heđa, a u finale se plasirao Teo koji je utrku završio šesti.

Kajak klub Belišće u C1 mlađi juniori predstavljali su i ovog puta Bruno Mesić i Jan Kukec te se okitili srebrom i broncom. U kategoriji kadeta u C1 Damjan Rold završio je treći i okitio se broncom, dok su Ivan Nađ i Dominik Savić utrku završili četvrti i peti, a u ovoj kategoriji zaveslao je i Luka Čakalić.

Sve utrke veslale su se na 500 metara. Kao i uvijek, sportaši su imali podršku i pratnju roditelja.

Više vijesti