Kajak klub Belišće treći u Hrvatskoj s 46 medalja, a kadeti postali viceprvaci Hrvatske te donijeli još jedan pehar u klub

227017523_849804259000764_5118636711499168990_n

Podijeli s prijateljima

Na zagrebačkom Jarunu od 30. srpnja do 01. kolovoza održavalo se Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama.

U tri dana na rasporedu je bilo 106 utrka u kojima je svoje snage, u različitim disciplinama, odmjerilo više od 200 kajakaša i kanuista iz 13 najboljih klubova iz naše zemlje.

Utrke su se veslale na 200, 500 i 1000 metara. U jednosjedima, dvosjedima, četverosjedima, jednoklecima i dvoklecima Kajak klub Belišće imao je svoje predstavnike. S ukupno 218 bodova i 46 medalja Kajak klub Belišće završio je ovo prvenstvo na trećem mjestu, iza Marsonije i Olimpika iz Slavonskog Broda.

Prvoga dana Prvenstva RH veslalo se na 200 metara u kategoriji juniora i seniora. Prve dvije medalje za Kajak klub Belišće u ovoj disciplini osvojili su kanuisti juniori u jednokleku Bruno Mesić i Jan Kukec, srebro i broncu. Isti momci u kajaku dvokleku na 200 metara postali su prvaci RH.

U kajaku jednosjedu među juniorima Filip Arsenić okitio se broncom, dok je Šimun Petranović izborio finale završivši na devetom mjestu.

Na 200 metara veslali su i seniori u jednokleku. Petar Ivić koji je završio drugi, te Marko Jelkić koji je završio na trećem mjestu. Marko i Petar u dvokleku na 200 metara među seniorima završili su sa zlatom oko vrata te postali prvaci RH.

Drugoga dana veslale su se trke na 1000 metara gdje su se juniorima i seniorima pridružili i kadeti koji su veslali i na 500 metara te odličnom borbom s 84 boda osvojili su naslov viceprvaka Hrvatske

Na 1000 metara medaljama su se također okitili juniori u kanuu jednokleku Bruno Mesić i Jan Kukec, srebrom i broncom, te u dvokleku zlatom. Kanuisti kadeti u dvokleku na 1000 metara Damjan Rold i Dominik Savić završili su utrku drugi te osvojili srebrne medalje. Kadet Damjan Rold u kanuu jednokleku također je doveslao do medalje i to one brončane.

U kajaku četverosjedu na 1000 metara među kadetima Leon Potočki, Ian Andraković, Teo Krznarić i David Grgić doveslali su do srebra, kao i djevojke u istoj disciplini čiju su posadu činile Mia Stojaković, Paula Savić, Klara Čakalić i Stefani Petriš.

Seniori su se također okušali u utrkama na 1000 metara. Petar Ivić u C1 izborio se za broncu, dok su u C2 Marko Jelkić i Ivan Orešković osvojili srebro.

Posljednjeg dana prvenstva utrke su se veslale na 500 metara također u svim kategorijama te na 5000 metara seniori i veterani.

I na 500 metara kanuisti Bruno Mesić i Jan Kukec završili su na drugom odnosno trećem mjestu u kanuu jednokleku, dok su u dvokleku osvojili još jedan naslov prvaka Hrvatske. Kadet kanuist Dominik Savić u jednokleku doveslao je do bronce, kao i Mia Stojaković u kajaku jednosjedu među kadetkinjama. Kadetkinje u dvosjedu Mia i Paula osvojile su srebrne medalje. U kajaku dvosjedu kadeti Leon Potočki i Ian Andraković završili su utrku treći, kao i u dvokleku Dominik Savić i Damjan Rold. Kadetkinje u četverosjedu su se i na 500 metara okitile srebrom, a to su Mia Stojaković, Paula Savić, Klara Čakalić i Stefani Petriš.

Kadeti Damjan Rold, Dominik Savić, Mia Stojaković, Paula Savić, Leon Potočki , Ian Andraković (mlađi kadet) , David Grgić (mlađi kadet), Teo Krznarić (mlađi kadet), Klara Čakalić (mlađa kadetkinja) i Stefani Petriš su odličnim utrkama, i plasmanima u finalne utrke osvojili naslov viceprvaka RH.

U poslijepodnevnom dijelu programa posljednjeg dana prvenstva nastupili su i seniori Kajak kluba Belišće. U C1 na 500 metara Marko Jelkić okitio se broncom, dok je s Petrom Ivićem u dvokleku doveslao do srebra.

17 članova Kajak kluba Belišće osvojilo je 218 bodova na ovogodišnjem Državnom prvenstvu. No unatoč malom broju sudionika zacementirao je 3. mjesto u Hrvatskoj od 13 klubova.

Glavni trener bio je Ivan Orešković, Tin Orešković pomoćni trener, a Ivica Sopek bio je vođa ekipe. Na ovom prvenstvu Stjepan Krznarić bio je glavni sudac. I ovoga puta podršku sportašima pružili su najvjerniji navijači, roditelji.

Više vijesti