Marko i Petar u A finalu Svjetskog prvenstva na koje se čekalo više od 20 godina

IMG_3706-ocvoro85pzar8bhan1ozssz841jp7snwfe1juu64c0

Podijeli s prijateljima

Od 20. do 25. kolovoza u Mađarskom Szegedu održano je Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje je ujedno bilo i kvalifikacija za Olimpijske igre 2020. Na ovom velikom Svjetskom prvenstvu među elitom mirnovodaša, a ispred reprezentacije RH nastupili su i članovi Kajak kluba Belišće, Marko Jelkić i Petar Ivić i to u kategoriji kanua dvokleka C2 na 200 metara.

Svakako treba spomenuti da su Mađarska i grad Szeged ugostili rekordnu 101 državu iz cijeloga svijeta s više od 1500 sportaša, što je učinilo ovo prvenstvo najjače i najmasovnije do sada.

Belišćanski dvojac 21. kolovoza veslao je svoju izlučnu utrku i odličnim vremenom od 38.80 te drugim mjestom prošao u polufinale.
Istoga dana Marko i Petar pokazali su da mogu još više te su izborili A finale Svjetskog prvenstva. Nakon što su neizvjesnu polufinalnu utrku završili na 3. mjestu ispred posade Rumunjske ostvarili su nevjerojatan uspjeh i plasirali se u A finale svijeta.
To što su postigli ovi momci čekalo se dva desetljeća. Hrvatski kanu nije imao predstavnike u A Finalu svijeta još od davne 1998. godine. Samim time Marko i Petar napravili su ogromnu stvar, kako za reprezentaciju tako i za Kajak klub Belišće.

A finale Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama u mađarskom Szegedu hrvatska posada Marko Jelkić i Petar Ivić veslali su 23. kolovoza među 9 najboljih posada. Iako pod velikim pritiskom i svjesni da su već do tada postigli ogroman uspjeh dali su sve od sebe. U finalnoj utrci belišćanski reprezentativci završili su na odličnom 7. mjestu što je i najbolji rezultat reprezentacije Hrvatske na ovom prvenstvu. Marko i Petar ovu utrku završili su s vremenom 37.84 , dok je zlato pripalo Španjolcima Albertu Pedreru i Pablu Grani.

Samim time što je ovaj dvojac trenirao isključivo u Belišću zbog poslovnih i obiteljskih obaveza, 7. mjesto u svijetu i taj sjajni rezultat ima još veće značenje i težinu.

Marko i Petar na ovom velikom Svjetskom prvenstvu predstavili su našu Republiku Hrvatsku i Kajak klub Belišće u najboljem svijetlu. Puno znoja i odricanja i borbom do kraja.

Dolores Andraković / GRB

Više vijesti