Obećavajuća suradnja Kajak kluba Belišće i Kajak kanu kluba Olimpik

kajak-filip-luka-dl101

Podijeli s prijateljima

Kajak klub Belišće i Kajak kanu klub Olimpik odlučili su se na do sada možemo reći zaboravljeni iskorak u hrvatskom kajakaštvu. Naime, prepoznata je perspektiva dva mlađa juniora koji su inače veliki rivali na utrkama Kupova RH, državnim prvenstvima, regatama i međunarodnim regatama. Riječ je o Filipu Arseniću i Luki Lipovcu. Luka Lipovac je višegodišnji prvak Hrvatske, a dominantan je u kajaku jednosjedu.

U cilju što kvalitetnijih priprema za mladu reprezentaciju i nastup na utrkama na Olimpijskim nadama koje će se održati u češkim Račicama od 08. do 13. rujna, mladi dvojac održavat će pripreme zajedno, dio u Belišću, a dio u Slavonskom Brodu. Iako su u posljednjoj godini mlađih juniora, dosadašnji treninzi i napredak pridonijeli su činjenici da Filip i Luka mogu napraviti zapažene rezultate u jačoj konkurenciji juniora, a samim time i steći iskustvo koje ne mogu steći samo unutar granica RH.

Trenutne pripreme odrađuju svakodnevno kroz dva treninga, dio na vodi, a dio u teretani. Jedan od benefita zajedničkih treninga je i stručno vodstvo zvučnih imena kao što je Ivica Sopek, Miroslav Lipovac i Ivan Orešković.

Svakako pozdravljamo ovakav način suradnje u pogledu promicanja rivalstva, uzajamne suradnje, učvršćivanju prijateljstava te držimo da je to bitan korak u osnaživanju sportskih kapaciteta i konkurentnosti, kako unutar Hrvatske, tako i izvan nje.

Dečkima želimo puno snage, ali još više volje i upornosti kako bi pripreme odradili na najvišem nivou.

FUN FACTS

Podsjetimo se, Luka Lipovac je iz obitelji koja živi ovaj sport na vodi, a Filip Arsenić je sin Roberte Arsenić, prvakinje kajaka na mirnim vodama bivše Jugoslavije.

Više vijesti