Održan 50. Majski turnir gradova i 1. utrka Kupa RH

kajak2021-majski220

Podijeli s prijateljima

U subotu, 15. svibnja 2021., Kajak klub Belišće bio je domaćin 1. utrke Kupa RH, ujedno i organizator jubilarnog 50. Majskog turnira gradova. U Belišću se natjecalo gotovo 200 sportaša iz 9 Hrvatskih klubova.
Na samom početku sve prisutne uzvanike, goste i sportaše pozdravio je predsjednik Kajak kluba Belišće Stjepan Krznarić, koji je između ostalog podsjetio na velike sportaše stasale upravo u belišćanskom Klubu, a tom prilikom poželio je i dobrodošlicu svima. Pozdravnim riječima obratio se i predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza Marko Čurković.

Uz riječi ponosa na mlade kajakaše obratio se gradonačelnik Belišća, Dinko Burić te svima poželio uspješne utrke i dobre rezultate. Izaslanik župana OBŽ Dubravko Ižaković također je uputio pozdravne riječi. Regatu je proglasio otvorenom glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, te su uslijedile utrke na 500 metara. Regati su prisustvovali i suradnici belišćanskog gradonačelnika Domagoj Varžić i Ljerka Vučković te Predsjednik ZŠU grada Belišća Milan Zamaklar.

Na radost mnogih veslača ove godine veslalo se na Dravi ispred Kajak kluba Belišće.

I ove godine u sklopu Majskog turnira gradova održala se i memorijalna utrka „ Matija Ljubek“ u kanuu jednokleku na 500 metara na kojoj je pobjedu odnio Petar Ivić iz Kajak kluba Belišće, drugi je bio Tomislav Hohnjec Kajak klub Končar, dok je treći utrku završio Benedikt Kolundžić iz Kajak kanu kluba Oriolik. Najbolji veslači u ovoj utrci posebno su nagrađeni te su za svoj uspjeh dobili i medalje te pehare. U ovoj utrci iskušali su se i naši kanuisti Bruno Mesić i Jan Kukec koji su završili na odličnom četvrtom odnosno petom mjestu. Među mlađim kadetima u kajaku jednosjedu iskušalo se četiri veslača belišćanskog kluba Ian Andraković, Mihael Svrtan, David Grgić i Teo Krznarić te su se sva četiri sportaša plasirala u finalne utrke u kojima su bili: Ian Andraković četvrti, Teo Krznarić peti, Mihael Svrtan osmi te David Grgić deveti.

U kategoriji K1 kadeti Kajak klub Belišće predstavljao je Leon Potočki koji je utrku završio na odličnom petom mjestu. Najmlađi sportaši u kategoriji Škola kajaka dječaci u MK2 500m iskušali su se Teo Mikulić i Toni Heđa te osvojili srebrne medalje. U K1 mlađi juniori Belišćani su imali tri predstavnika. Filip Arsenić okitio se srebrom, Šimun Petranović utrku je završio na šestom mjestu, dok je Stjepan Vidošić uveslao jedanaesti.
Kadetkinje u K1 Mia Stojaković utrku je završila peta, a Sara Mikulić deseta. Među mlađim kadetkinjama srebrom s okitila Klara Čakalić.

U kategoriji kajaka dvosjeda među mlađim kadetima Belišćani su uzeli srebro i broncu . Drugi su bili Teo Krznarić i David Grgić, a odmah iza njih Ian Andraković i Mihael Svrtan.
Najmlađe kajakašice u K1 škola kajaka djevojčice odlično su odveslale svoje utrke. Maja Konstantinović završila je četvrta, dok je Ema Krznarić odmah iza nje na petom mjestu.


Kanuisti mlađi juniori Jan Kukec i Bruno Mesić i ovoga puta stavili su medalje oko vrata. Jan Kukec srebro, dok je Bruno Mesić oko vrata stavio broncu.
Kadetkinje u kajaku dvosjedu Belišćanski klub predstavljale su dvije posade. Mia Stojaković i Stefani Petriš koje su završile treće, te Paula Savić i Sara Mikulić četvrte.

U školi kajaka dječaci na 500 m Teo Mikulić odnio je srebrnu medalju, dok su istu utrku veslali i Toni Heđa koji je završio kao sedmi i Jakov Jeger jedanaesti. Najmlađi kanuisti belišćanskog kuba Damjan Rold , Ivan Nađ, Dominik Savić i Luka Čakalić veslali su jednoklek među kadetima. Damjan Rold završio je treći, Ivan četvrti, a Dominik peti.
Kajak dvosjed za školu kajaka djevojčice veslale su Maja Konstantinović I Ema Krznarić te se okitile srebrom. Za mlađe juniore posadu dvosjeda činili su Filip Arsenić i Šimun Petranović koji su utrku završili kao treće plasirani.

Uz pripremu trenera Ivana Oreškovića i Tina Oreškovića na samom natjecanju, sportaši su pred domaćom publikom pobrali 22 medalje.

Zahvaljujemo svim uzvanicima, gostima, klubovima i sportašima, HGSS-u te sucima. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog velikog sportskog događanja. Hvala na podršci i pomoći Gradu Belišće, ZŠU Grada Belišće i TZ Grada Belišće.

Posebna zahvala na kraju i svim roditeljima koji su pomogli u organizaciji i pripremi i što su nam uvijek nesebično na raspolaganju. Natjecanje je održano u skladu s epidemiološkim mjerama.

Više vijesti