Osvojili 30 medalja u jakoj međunarodnoj i domaćoj konkurenciji

zagreb202205

Podijeli s prijateljima

U subotu, 14. svibnja, na Zagrebačkom Jarunu,u organizaciji KKK Matija Ljubek, održano je Otvoreno prvenstvo grada Zagreba u kajaku i kanuu na mirnim vodama i 20. jubilarnu Međunarodna Memorijalna utrka “Matija Ljubek” , 2. utka Kupa Republike Hrvatske za mlađe uzraste, te ujedno i kontrolno mjerenje za sastav Hrvatske reprezentacije. Na natjecanju je nastupio 21 klub s 250 natjecatelja iz 5 različitih država.

Kajak klub Belišće s ponosom se vratio kući s 30 medalja

U pratnji trenera Tee Galić Čužić i Ivana Oreškovića, predsjednice Kluba Roberte Arsenić te brojnih roditelja sportaši su pokazali odličnu spremnost i ostvarili odlične rezultate u vrlo jakoj konkurenciji i brojnim utrkama u kojima su sudjelovali. U međunarodnoj konkurenciji na 1000 metara juniori Filip Arsenić i Bruno Mesić osvojili su bronce u kajaku jednosjedu odnosno kanuu jednokleku. Bruno Mesić se i u međunarodnoj konkurenciji juniora na 500m okitio zlatom, dok je Filip Arsenić na 500 metara u jednosjedu u utrci Otvorenog prvenstva grada Zagreba stigao do srebra. Kadet Leon Potočki također se okitio broncom u kategoriji K1 500m, a uz to i na 2. utrci Kupa RH okitio se zlatom, također na 500m u jednosjedu. Ian Andraković kadet u K1 na 500 metara okitio se u utrci Kupa RH srebrom. Leon i Ian stigli su i do srebra u kajaku dvosjedu na 500 metara u utrci Kupa RH te do bronce u Otvorenom prvenstvu grada Zagreba. U C1 500m kadet Damjan Rold okitio se s dva srebra i u međunarodnoj konkurenciji i u utrci Kupa RH. Broncu su na Otvorenom prvenstvu grada Zagreba osvojile i mlađe juniorke u kajaku dvosjedu na 500m Paula Savić i Sara Mikulić, te su i u utrci Kupa osvojile srebro. Kadetkinja Mia Stojaković u svim utrkama jednosjeda na 500 metara je izdominirala te se okitila s dva zlata, u utrci Kupa RH te u međunarodnoj konkurenciji. Sa srebrom i broncom okitili su se i kanuisti mlađi juniori u jednokleku na 500 metara u utrci Kupa RH Jan Kukec i Luka Čakalić.

Oni najmlađi u školi kajaka dječaci također su imali uspješan nastup. Teo Mikulić i Toni Heđa osvojili su dva zlata u MK2 na 500m i u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji, dok su pojedinačno u MK1 na 500 metara u obje konkurencije osvojili dva zlata -Teo Mikulić, te dva srebra – Toni Heđa. Mia Stojaković iskušala se i u MK2 kadetkinje na 500 metara u Otvorenom prvenstvu grada Zagreba te zaveslala mix s kajakašicom iz Slovenije Terezom Studnickovom te se okitila srebrom.

S ponosom možemo istaknuti da je na 2. utrci Kupa RH za mlađe uzraste Kajak klub Belišće ekipno prvi po broju bodova kojemu su doprinijeli ovi rezultati, ali i oni koji možda nisu osvojili medalje, te su se plasirali u finalne utrke. Na natjecanju su još sudjelovali i Klara Čakalić, Dominik Savić, David Grgić, Teo Krznarić, Ema Krznarić, Stjepan Vidošić, Ivano Delač, Jakov Jeger, Mihael Svrtan, Maja Konstantinović i Vanja Konstantinović. Treneri su odradili ogroman posao. Tea je svakog natjecatelja pratila od starta do kraja utrke uz odlične upute tijekom utrka i podršku, dok je Ivan sve sportaše ispratio na vodu uz riječi podrške i dočekao nakon utrka.

Čestitamo svim sportašima i trenerima te zahvaljujemo na podršci koju je Kajak klub Belišće imao na Jarunu. Isto tako velika zahvala svim sponzorima koji podržavaju Klub, uključujući ZŠU Belišće i Grad Belišće.

Više vijesti