Prva utrka Kupa Republike Hrvatske i 52. Majski turnir gradova 2023.

majski2023159

Podijeli s prijateljima

U subotu, 29. travnja, Kajak klub Belišće bio je domaćin 1. utrke Kupa Republike Hrvatske i 52. Majskog turnira gradova 2023., koji su održani i u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća.
Središte kajakaškog sporta u Hrvatskoj u subotu je bilo upravo Belišće u kojem se natjecalo više od 200 sportaša iz osam hrvatskih klubova. Posjetitelji su imali prilike uživati u utrkama od najmlađih uzrasta iz škole kajaka, pa do onih najiskusnijih. Natjecanje se održalo na Dravi ispred Kajak kluba Belišće.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Kajak kluba Belišće Roberte Arsenić, predsjednika Zajednice športskih druga Grada Belišća Milana Zamaklara, Domagoja Varžića pročelnika Ureda gradonačelnika, predsjednika Hrvatskog kajakaškog saveza Marka Ćurkovića koji je naglasio da se u Belišću održava jedna od najbolji regata u našoj zemlji, regatu je i službeno otvorio Dubravko Ižaković glavni tajnik Športske zajednice OBŽ. Otvorenju je bila prisutna i zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković.

Ispred Kajak kluba Belišće nastupilo je 16 natjecatelja. U sklopu 1. utrke Kupa RH koja se veslala na 500 metara od škole kajaka do mlađih juniora valja izdvojiti rezultate onih koji su osvojili medalje i bili među tri najbolja u utrkama. Članovi belišćanskog kluba osvojili su ukupno 17 medalja, od čega je 5 zlatnih, 9 srebrnih i 3 brončane.

C2 kadeti Damjan Rold i Jakov Zečević zlato, MK2 Škola kajaka Mix Ema Krznarić i Vanja Konstantinović zlato, C1 kadeti zlato je osvojio Damjan Rold , a srebro je pripalo Jakovu Zečeviću, K1 mlađi juniori Leon Potočki osvojio je srebrnu medalju, MK1 škola kajaka Vanja Konstantinović srebro, K2 kadeti Teo Krznarić i David Grgić srebro, K2 mlađe juniorke Mia Stojaković i Paula Savić srebro, K2 mlađi juniori Mix Mia Stojaković i Leon Potočki srebro, MK1 škola kajaka Ema Krznarić bronca, MK2 mlađi kadeti Teo Mikulić i Toni Heđa bronca.

52. Majski turnir gradova 2023.


52. Majski turnir gradova 2023. veslao se na 500 metara među juniorima i seniorima, a za Kajak klub Belišće bio je vrlo uspješan. Veslači su se okitili s devet medalja od kojih pet zlatnog sjaja, dva srebra i dvije bronce. U sklopu Majskog turnira gradova održala se i memorijalna utrka „ Matija Ljubek” u kanuu jednokleku na 500 metara, za koju su dodijeljena posebna priznanja.

C1 seniori Memorijal Matije Ljubeka Bruno Mesić zlato, Marko Jelkić srebro
C1 juniori Bruno Mesić zlato
K1 seniori Filip Arsenić zlato
K2 juniori Filip Arsenić i Šimun Petranović zlato
K1 juniori Filip Arsenić srebro, Leon Potočki bronca
K1 juniorke Mia Stojaković bronca

Na ovim natjecanjima nastupili su još i Maja Konstantinović, te Stjepan Vidošić.
Nakon dodijele medalja regatu je zatvorio Predsjednik Organizacijskog odbora regate Marko Jelkić.

Velika zahvala Gradskoj upravi grada Belišća, TZ Belišće, ZŠU Belišće, ZŠU Osječko-baranjske županije, PP Belišće, Gradskom Radiju Belišće, Belišćanskom listu, svim sponzorima, te svima koji su na bilo koji način sudjelovali u organizaciji, a posebno članovima i roditeljima.

Fotogalerija

Više vijesti