Prvi dan Državnog prvenstva 3 zlata i dvije bronce

kajak 1

Podijeli s prijateljima

Danas, 31. srpnja, na zagrebačkom Jarunu počelo je Državno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje se održava od 31. srpnja do 2. kolovoza.

Na ovom Prvenstvu nastupa oko 250 kajakaša iz 14 hrvatskih klubova: Matija Ljubek, Jarun, Zagreb, Končar, Belišće, Aljmaš, Kupa, Odra, Hrvatska Kostajnica, Rab, Olimpik, Mračaj, Marsonia i Oriolik.

Kajak klub Belišće predstavlja 17 članova: treneri Tea Galić i Ivan Orešković, reprezentativci Marko Jelkić i Petar Ivić, juniori i kadeti Filip Arsenić, Jan Kukec, Bruno Mesić, Šimun Petranović, Dino Zanoški, Leon Potočki, Ian Andraković, Sara Mikulić, Paula Savić, Klara Čakalić i Mia Stojaković. Vođa ekipe je Ivica Sopek uz pratnju predsjednika kluba Stjepana Krznarića. Kajakaše i kanuiste čekaju utrke na 200, 500, 1000 i 5000 metara raspoređene kroz tri dana.

Danas su seniori i juniori veslali utrke na 200 metara, a naši sportaši za sada imaju 3 zlata i 2 bronce. Bruno Mesić u kategoriji C1-200m juniori osvojio je treće mjesto, Marko Jelkić i Petar Ivić veslali su C1-200m seniori te su osvojili zlato i broncu, a potvrdili su još jednom da su s razlogom i među sedam najboljih posada svijeta zlatnim medaljama u utrci C2-200m seniori.

Nastupio je i Filip Arsenić u kategoriji K1 200m juniori, te je izborio finale drugim mjestom u izlučnoj utrci. U finalnoj utrci Filip je završio osmi u cilju.

Sutra kajakaši i kanuisti veslaju utrke na 1000 metara, te im želimo puno uspjeha i da se okite medaljama. Sretno!

Prvenstvo je organizirano uz stroge mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Više vijesti