Prvi ovosezonski natjecateljski vikend 35 medalja i pehar za treće ekipno mjesto

slbrod2021-1

Podijeli s prijateljima

Nakon prošlogodišnjih pauza uzrokovanih pandemijom koronavirusa sportaši belišćanskog kluba jedva su dočekali novu sezonu.

Ovoga vikenda, 8. i 9. svibnja, kajakaši, kajakašice i kanuisti Kajak kluba Belišće sudjelovali su na dva natjecanja te time otvorili sezonu natjecanja.

U subotu, 8. svibnja, na zagrebačkom Jarunu u pratnji trenera Ivana Oreškovića i predsjednika kluba Stjepana Krznarića, članovi KK Belišće sudjelovali su na 19. Međunarodnoj memorijalnoj utrci Matija Ljubek 2021. čiji je domaćin bio Kajak kanu klub Matija Ljubek.

19. Međunarodna memorijalna utrka Matija Ljubek 2021.

Na ovoj regati sudjelovalo je 11 klubova iz Hrvatske i Slovenije. Naši kajakaši i kanuisti veslali su na 1000 i 500 metara.

U kategoriji K1 1000m juniori ispred Kajak kluba Belišće veslali su Filip Arsenić koji je osvojio brončanu medalju, Šimun Petranović koji je u cilj uveslao 6. te Stjepan Vidošić koji se nije plasirao u finale, no odlično je izveslao svoju prvu utrku te u izlučnoj završio na 6. mjestu. Kanuisti Bruno Mesić i Jan Kukec u kategoriji C1 1000m juniori okitili su se zlatom i srebrom. Na 1000 m juniori u K2 Kajak klub Belišće predstavljali su Filip Arsenić i Šimun Petranović te se okitili srebrom. Među juniorima na 500 metara u K1 Šimun Peranović izlučnu utrku je završio na odličnom 4. mjestu. Među kadetkinjama u K1 500m veslale su Mia Stojaković, Sara Mikulić, Stefani Petriš i Paula Savić, te su se u finale plasirale Mia, Stefani i Paula. U finalnoj utrci Mia se okitila broncom. Još jednom su snage odmjerili kanuisti Bruno Mesić i Jan Kukec i to na 500 metara te se ponovo okitili zlatom i srebrom. U kategoriji kadeta K1 500m Kajak klub Belišće predstavljao je Leon Potočki te završio na odličnom 3. mjestu.

Prvi put na natjecanju i međunarodnoj regati zaveslali su Jarunom i kadeti kanuisti na 500 metara. Zlato u ovoj kategoriji odnio je Ivan Nađ, srebro Dominik Savić te broncu Damjan Rold. Juniori u kategoriji K2 500m Filip Arsenić i Šimun Petranović završili su na 4. mjestu. Dvosjed K2 kadetkinje 500 m veslale su Mia Stojaković i Stefani Petriš i okitile su se broncom, dok su Paula Savić i Sara Mikulić završile utrku šeste.

Oko vrata sportaša Kajak kluba Belišće završilo je 14 medalja.

Ukupni dojmovi s prvog ovosezonskog natjecanja su odlični.

Međunarodna regata “Slavonski Brod 2021.

Odmah sutradan kajakaši, kajakašice i kanuisti Kajak kluba Belišće veslali su na rijeci Savi, gdje se održala vrlo jaka Međunarodna regata “Slavonski Brod 2021.” Među 14 kajak-kanu klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Luksemburga i 228 sportaša i sportašica bili su i predstavnici Kajak kluba Belišće u pratnji trenera Ivana Oreškovića i Tina Oreškovića te roditelja.

Na ovoj regati belišćanski sportaši odličnim utrkama osvojili su ekipno 3. mjesto te kući ponijeli još jedan pehar.

Prvi među Belišćanima veslali su Filip Arsenić i Šimun Petranović u kategoriji K2 500m mlađi juniori te osvojili peto mjesto. Među mlađim kadetkinjama na 500 metara u MK1 sudjelovala je Klara Čakalić te se okitila srebrom. U kategoriji MK2 mlađi kadeti 500m Ian Andraković i Mihael Svrtan u cilj su uveslali treći, dok su njihovi klupski kolege David Grgić i Teo Krznarić utrku završili peti. U Memorijalnoj utrci – Ivica Blažević C1 juniori 500m kanuisti Bruno Mesić i Jan Kukec osvojili su srebro i zlato. Kadet Leon Potočki utrku na 500 metara završio je peti. Prvi put na ovakvoj vrsti natjecanja u školi kajaka na 500 metara među djevojčicama iskušala se Ema Krznarić i završila utrku peta, dok je među dječacima, također prvi put na ovoj vrsti natjecanja, sudjelovao Toni Heđa u MK1 500m škola kajaka dječaci i završio kao četvrti plasirani. Ovi najmlađi predstavnici Kajak kluba Belišće nagrađeni su medaljama. U kategoriji K2 kadetkinje 500m Mia Stojaković i Stefani Petriš zauzele su šesto mjesto, a Paula Savić i Sara Mikulić osmo. Među mlađim juniorima K1 500 m Filip Arsenić uzeo je srebro, Šimun Petranović utrku je završio 12.,a Stjepan Vidošić 16.. Kanuisti mlađi juniori C1 500m Bruno Mesić i Jan Kukec završili su drugi i treći. Mlađe kadete MK1 500m belišćanski klub predstavljali su Ian Andraković koji se okitio broncom, David Grgić koji je završio šesti, Mihael Svrtan osmi, a Teo Krznarić deveti. Dvoklek među juniorima na 500 metara veslali su Jan i Bruno i okitili se medaljama zlatnog sjaja. Memorijalnu utrku – Vedran Ribić K1 500m juniori veslali su Filip Arsenić i Šimun Petranović te ju završili kao peti odnosno deseti. Najmlađi kanuisti Kajak kluba Belišće u utrci C1 500m kadeti bili su Damjan Rold koji je završio prvi te ugrabio zlatnu medalju, dok je Dominik Savić oko vrata stavio srebro. Kadetkinje u K1 500m Mia Stojaković i Paula Savić završile su utrku kao osma i deveta.

U revijalnim utrkama koje su održane veslale su djevojke u K4 500m Žene i to Stojaković, Petriš, Savić i Mikulić te u cilj uveslale treće. Također veslale su se zanimljive utrke mix muško-ženski u kategoriji K2 na 500 metara. Tu utrku Mia Stojaković i Filip Arsenić završili su šesti, dok su, Stefani Petriš i Šimun Petranović u cilj uveslali deveti.

Leon Potočki jedini je kadet iz belišćanskog kluba koji se upustio u utrku na 2000 metara te ju završio s broncom oko vrata. U kategoriji K1 juniori 2000m Šimun Petranović zauzeo je deveto mjesto, dok je među juniorima kanuistima na 2000m Jan Kukec u cilj uveslao treći.

S ukupno 21 medaljom oko vrata s ovog natjecanja sportaši su se vratili i s peharom za treće ekipno mjesto.

Slijede pripreme i treninzi za 1. utrku Kupa RH i 50. Majski turnir gradova koji se održavaju u subotu, 15. svibnja, u Belišću.

Više vijesti