REZERVIRAJTE SUBOTU ZA ODLAZAK NA DRAVU – SLAVIMO 75. ROĐENDAN KAJAK KLUBA BELIŠĆE

MAJSKI2024

Podijeli s prijateljima

U subotu, 27. travnja, Kajak klub Belišće domaćin je 1. utrke Kupa Republike Hrvatske i 53. Majskog turnira gradova 2024., koji su ujedno u sklopu obilježavanja Dana grada Belišća. Navedenog dana u 9:30 sati je otvaranje regate čime započinje proslava 75. rođendana Kajak kluba Belišće.

Središte kajakaškog sporta u Hrvatskoj u subotu će biti upravo Belišće u kojem se očekuje nekoliko stotina sportaša iz deset hrvatskih klubova. Čekaju nas utrke od najmlađih uzrasta iz škole kajaka, pa do onih najiskusnijih. Osim brojnih olimpijaca, aktivnih i neaktivnih sportaša i sportašica, svoj dolazak najavile su brojne udruge, sugrađani i simpatizeri našeg kluba iz okolice i šire, ali i glavni tajnik Hrvatskog kajakaškog Saveza Branko Lovrić, glavni tajnik HOO Siniša Krajač, v.d. župana OBŽ Mato Lukić, gradonačelnik Grada Belišća dr. Dinko Burić, tajnik ZŠU županije Dubravko Ižaković te predsjednik ZŠU Grada Belišće Milan Zamaklar.

Na radost mnogih veslača i ove godine veslat će se na Dravi ispred Kajak kluba Belišće, a natjecanja će početi u 10 sati, dok je otvaranje regate u 9:30 sati. Naravno,u sklopu Majskog turnira gradova održat će se i memorijalna utrka „ Matija Ljubek” u kanuu jednokleku na 500 metara, za koju su predviđene i posebna priznanja.

Pozivamo sve ljubitelje veslanja i simpatizere da nam se pridruže na desnoj obali rijeke Drave (ispod mosta) te time daju podršku svim kajakašicama, kajakašima, kanuisticama i kanuistima. Svojim navijanjem i pljeskom ispratite svaku utrku te tako dajte do znanja natjecateljima da se mukotrpni treninzi i bezbrojni preveslani kilometri isplate i prepoznaju u široj zajednici. Naravno, svojim dolaskom upotpunit ćete našu proslavu 75. rođendana Kajak kluba Belišće. Vidimo se 27.04.2024. u 9:30 sati.

Više vijesti