Uspjeh na finalnom Kupu RH – Nove generacije za perspektivnu budućnost Kajak kluba Belišće

1aljmas

Podijeli s prijateljima

Sportaši Kajak kluba Belišće u pratnji predsjednice Roberte Arsenić i trenera Ivana Oreškovića sudjelovali su na finalnoj 6. Utrci Kupa RH za mlađe uzraste koja se održala u Aljmašu 27. kolovoza. U sklopu ove Utrke Kupa RH održao se i Kup Aljmaša 2022..

270 sportaša iz 13 klubova odmjerilo je snage u raznim disciplinama. Utrka Kupa veslala se kao i inače na 500 metara, a Kup Aljmaša na 200 metara. Kajak klub Belišće predstavljalo je 19 sportaša od škole kajaka do juniora.

15 medalja osvojeno je samo u finalnoj Utrci Kupa. U kategoriji MK2 škola kajaka dječaci Teo Mikulić i Toni Heđa u cilj su stigli prvi te se okitili zlatnim medaljama. Utrka u kategoriji MK2 mlađi kadeti bila je uspješna za Mihaela Svrtana i Ivana Delača koji su u napetoj završnici u cilj stigli treći te uhvatili broncu. Kanuist kadet Damjan Rold u kanuu jednokleku osvojio je srebro. U kajaku dvosjedu među kadetima zlatom su se okitili Leon Potočki i Ian Andraković. U jednosjedima među kadetima Leon Potočki je također uhvatio svoju drugu zlatnu medalju, dok je u istoj utrci Ian Andraković doveslao do bronce. U kategoriji škola kajaka belišćanski veslači odnijeli su još dvije medalje i to u jednosjedima , Teo Mikulić srebro i Toni Heđa broncu. Damjan Rold i Jakov Zečević u kategoriji C2 kadeti doveslali su do srebrne medalje, kao i mlađe juniorke Paula Savić i Sara Mikulić u kajaku dvosjedu. Na posljednjoj Utrci Kupa nastupali su i Klara Čakalić, Mia Stojaković, Maja Konstantinović, David Grgić, Teo Krznarić, Stjepan Vidošić, Ema Krznarić i Vanja Konstantinović.

Kup Aljmaša bio je i međunarodnog karaktera, a utrke su se veslale na 200 metara. Junior Bruno Mesić u C1 okitio se srebrom. U mixu kadeta K2 Mia Stojaković i Borna Kujundžić (Olimpik) osvojili su zlatne medalje, a srebrom su se okitili David Grgić i Lara Nenadović (Marsonija). Još zlatnih medalja za Belišćane donijela je utrka K4 Mix Kadeti u kojoj su posadu činili David Grgić i Ian Andraković, te mlade kajakašice iz Marsonije Lara Nenadović i Barbara Vučković.

Ovo natjecanje je bilo ujedno i posljednje natjecanje ove sezone za mlađe uzraste. Slijedi zaslužena kratka pauza, a onda i pripreme za sljedeću sezonu.

Rezultati u ukupnom poretku Kupa RH 2022.

Nakon finalne utrke Kupa RH u Aljmašu uslijedilo je i proglašenje najboljih u ovoj sezoni odnosno u svih 6 utrka Kupa.

Kategorija škola kajaka u MK jednosjedu za Belišćane je bila uspješna te je viceprvak RH postao Teo Mikulić, dok je brončani Toni Heđa. Ovaj dvojac u MK2 postali su prvaci Hrvatske te se okitili zlatnim medaljama. Leon Potočki kadet Kajak kluba Belišće u ukupnom poretku je bio brončani, dok je s Ianom Andrakovićem u K2 osvojio naslov prvaka RH te su se momci okitili zlatnim medaljama. Kanuist Damjan Rold postao je u svojoj kategoriji jednokleka viceprvak Hrvatske, kao i u dvokleku s Dominikom Savićem. Kadetkinja Mia Stojaković u jednosjedu treća je u ukupnom poretku, kao i mlađi juniori u K2 Šimun Petranović i Stjepan Vidošić. Mlađe juniorke Sara Mikulić i Paula Savić također su viceprvakinje RH u kategoriji K2. Kanuisti mlađi juniori Jan Kukec i Luka Čakalić u jednokleku su također osvojili medalje u poretku te se okitili srebrom i broncom. Ova sezona je za Kajak klub Belišće bila uspješna i poticaj za daljnje napredovanje. Novi prvaci, viceprvaci i brončani sportaši u Hrvatskoj pokazatelj su da se trud i rad doista isplati. Na kraju iz Kajak kluba Belišće zahvaljuju svim roditeljima koji su najglasniji navijači na svakoj utrci i uvijek spremni uskočiti kada je to potrebno. Zahvaljuju se i Gradu Belišće i Zajednici športskih udruga grada Belišća koji su im uvijek na raspolaganju kako s prijevozom tako i na ostalim područjima.

Više vijesti